RADIO VALERIJANA




četvrtak, 26. svibnja 2011.

Posao zahtjeva praktičnu i jednostavnu odjeću

Suknje sa košuljama ili džemperima su najpogodnija odjeća za posao, a materijali koji se lako održavaju, ne gužvaju i mogu prati – najprikladniji. Ženama u zrelijim godinama najbolje odgovaraju kostimi ili jednostavne haljine – košuljice. U posljednje vrijeme, mnoge žene se, iz praktičnih razloga, opredjeljuju za hlače. Po pravilima prikladnog odijevanja hlače ne treba nositi na poslu, pogotovo kancelarijskom. Posao je mjesto na kojem najmanje smijemo koristiti ženske atribute.
Međutim, manju ćemo grešku napraviti ako na posao dođemo u hlačama, pod uvjetom da nam one dobro pristaju, nego da se obučemo napadno ili pretjerano našminkamo i nakinđurimo. Razumije se da se za izuzetne prilike i na poslu moramo svečanije obući. Za sjednice, kongrese, ili za prijem uglednih gostiju, moramo imati odgovarajuću, svečanu odjeću, koja nikako ne smije biti dekoltirana ili bez rukava.
Terenski rad zahtjeva izrazito sportsku i praktičnu odjeću: suknje sportskog kroja ili hlače s džemperima i jaknama. Kako se pretpostavlja da ste na takvom poslu izloženi kiši, vjetru ili prejakom suncu, morate paziti i da u tim okolnostima sačuvate uredan i privlačan izgled. Marama ili kapa sačuvat će vam frizuru, a i dopuniti vaš sportski izgled. Ljeti ćete se morati zaštititi od prejakog sunca, pa možete lice i glavu zakloniti nekim šeširom sportskog kroja.
Popodnevni izlasci na javna mjesta i u posjete nekada su zahtjevali specijalnu garderobu. Posljednjih godina pravila su se prilično promijenila. Danas se na to ne gleda tako strogo već je uobičajeno da se popodne ne oblačimo svečanije nego prije podne, već samo da nekim detaljima osvježimo i dopunimo garderobu. Prilikom specijalnih izlazaka, naročito ako su u pitanju obiteljske svečanosti na koje smo pozvani, popodnevne kazališne predstave ili otvaranja izložbi, zbog poštovanja samog mjesta, odnosno događaja kojem prisustvujemo, dužni smo se odjenuti svečano.
Za večernje izlaske potrudite se izgledati lijepo i maštovito. Nije potrebno imati više večernjih toaleta – dovoljna je jedna, odabrana pažljivo i sa ukusom. To može biti dugačka haljina od boljeg materijala, dugačka suknja pa čak i hlače, razumije se od dobre tkanine i sa odgovarajućom košuljom. Ako niste tip Marilyn Monroe i nemate te pretenzije, predlažemo vam da izbjegavate sjajne materijale. Uvijek ćete biti elegantniji u haljini jednostavnog kroja sašivenoj od tkanine dobre kvalitete. Nabavite i neki ukrasni detalj, dekorativni umjetni cvijet ili maramu za ogrtanje. Promjenom ukrasa vaša će toaleta svaki put djelovati drugačije.
Za večernje gala-izlaske što se šminke i frizure tiče, ne treba se suzdržavati. Slobodno dajte mašti na volju. To je također trenutak da u pravoj mjeri i na pravi način date vrijednost onome što je na vama najljepše. Istaknite oči jačom šminkom ili umjetnim trepavicama, dopunite lice bojama koje preko dana ne možete upotrebljavati, počešljajte se smjelo, na način koji se može primijeniti samo u ovakvim prilikama. Budite zadovoljni što ste privlačni, to je svakoj ženi veoma potrebno za njenu psihičku ravnotežu.

Nema komentara:

Objavi komentar