RADIO VALERIJANA




srijeda, 25. svibnja 2011.

Koliko je svakoj ženi potrebno vremena za uljepšavanje

Koliko je svakoj ženi potrebno vremena za uljepšavanje???


Privlačna žena

Negliže i mirisi


 Do sada smo posvetili pažnju usklađivanju odjeće, frizure, šminke i detalja, ono što se već na prvi pogled vidi i čime se stiče prvi dojam o osobi. Pored ovoga postoji nešto što izvana nije vidljivo, a što je isto toliko važno. To je rublje. Općem osjećaju sigurnosti, koji imate kada je sve na vama onako kako treba biti, pomaže i svijest da vam je rublje besprijekorno čisto i uredno. A to može biti jedino ako ga svakog dana mijenjate. Danas, sa sintetičkim rubljem koje se lako pere i brzo suši, to nije problem.

Pri kupovini rublja vodite računa da vam se pojedini dijelovi slažu u materijalu i boji. Nije lijepo kada su grudnjak, kombinezon i gaćice različitih boja. Međutim, šareni kombinezon se dboro slaže s jednobojnim grudnjakom i gaćicama.
Pri izboru kroja opredijelite se za ono što vam dobro stoji. Naročito je važan grudnjak, koji mora čuvati i isticati ljepotu grudi.
Rublje treba biti ženstveno i nježno, ali ako ste izrazito sportski tip, izbjegavajte čipke i puno ukrasa.
Rublje nije samo ukras već ima i funkcionalnost. Zbog toga nikako ne smije biti pretijesno, jer će vam biti neudobno i pokvarit će vam liniju. To se naročito primjećuje u uskim haljinama ili hlačama, pogotovo kod punijih osoba.
Radi sigurnosti za vrijeme mjesečnog ciklusa, ne biste smjeli nikada biti bez higijenskih uložaka.
Vaše spavaćice i pidžame moraju biti decentne i lijepe i zbog vas i zbog vaših ukućana. Podjednaka pažnja se mora posvećivati noćnoj odjeći, kao i dnevnoj. Ako nemate svoju sobu, a imate širu porodicu, u vašoj garderobi ne bi trebalo biti prozirnih i pretjerano raskošnih spavaćica. Krajnje je neukusno nositi takvo rublje i prilikom boravka u bolnici.
Maramice ne moraju biti namirisane, ali trebaju biti blistavo čiste. Zato ćemo i maramicu svakoga dana mijenjati. Lijepo je vidjeti kod žene lijepu maramicu, pa ćemo papirnate maramice, iz higijenskih razloga upotrebljavati samo kada smo prehlađeni.
Mirisi već vjekovima spadaju u jednu od osnovnih dopuna ženske privlačnosti i to sigurno ne bez razloga. Zato ih nećemo zapostaviti, iako je lijepo kada djevojke i mlade žene mirišu na čistoću i sapun. Dobro odabran miris, koji odgovara osobnosti što ga upotrebljava, i te kako će je upotpuniti.
I tu postoje neka pravila dobrog ponašanja. Kako miris može nekome biti ugodan, a nekome ne,  ne  smije nikada biti toliko jak i nametljiv da bi drugima smetao ili ugrožavao okolinu. Sigurno se i vama desilo, u kinu ili na javnom mjestu, da vam zasmeta neki jak tuđi parfem. Miris nas, u stvari, treba blago okruživati i osjećati se samo u vašoj neposrednoj okolini. Mora se stopiti s vašom ličnošću, postati dio vas, biti ono po čemu vas prepoznaju.
Željeni efekt u upotrebi mirisa svojevrsna je vještina. Kao prvo, stavljat ćete samo jedan miris, onaj za koji ste se odlučili. Miris svatko bira sam za sebe i to na svojoj koži. Onaj koji vam se svidio na nekoj drugoj osobi ne mora na vama mirisati isto, jer na raznim kožama proizvodi različite efekte.
Kad birate miris, nemojte se osloniti na dojam koji imate mirišući iz flašice već stavite kap na unutarnji dio članka na ruci i sačekajte neko vrijeme da ga koža upije. Tek tada ćete moći utvrditi njegovo djelovanje.
Poželjno je da sapun, sol ili pjena za kupanje, losion za poslije kupanja, kolonjska voda, dezodorans, toaletna voda i parfem budu istog mirisa. Kolonjsku vodu ćete upotreljavati, kao i dezodorans, isključivo nakon kupanja. Efekt neće biti potpun ako ne upotrijebite parfem, stvljajući ga na potiljak slijepoočnice, i na unutarnje dijelove laktova, članaka na rukama i iza koljena.
Korijen kose dobro upija i čuva miris. Najbolje je kosu poprskati uz pomoć spreja jer će tako miris blago lebdjeti oko žene.
Da biste postigli da sve vaše stvari imaju vaš miris, stavit ćete u ormar s rubljem i odjećom komad vate natopljen parfemom. U ladicu s rubljem možete staviti i ispražnjenu flašicu od parfema.
Pri izboru mirisa treba imati u vidu da mlađe žene ili žene sportskog tipa trebaju izbjegavati teške i egzotične mirise.
Što za ženu znači miris možda je najbolje rekao francuski pjesnik Paul Valéry: “Ženu koja nema svoj miris – zaboravljamo.”
 




Nema komentara:

Objavi komentar