RADIO VALERIJANA




četvrtak, 26. svibnja 2011.

Ne budite neuredni

Često srećemo žene koje nose fine i skupe stvari, ali na njih ne obraćaju pažnju, pa su izgužvane, umrljane – jednom riječi zapuštene. S druge strane ima žena sa skromnom garderobom, koja je uvijek u savršenom redu. Ako ih usporedimo, opredijelit ćemo se za ove druge. Odjeća zahtjeva njegu i održavanje i to stalnu i redovitu. Rasparan porub, pokvaren patent-zatvarač, a naročito mrlje na odjeći, treba odmah ukloniti, da bi nam uvijek kada zatreba, svaka stvar bila spremna za oblačenje.
Varate se ako mislite da se neće primijetiti rupa na čarapi, otkinuti gumb na ne baš vidnom mjestu ili nenjegovane pete u sandalama. Tu šminka na licu ili uređena frizura ne pomažu.
Uredna  i lijepa u kući i van nje. Žene su, kao po pravilu, najčešće neuredne u kući, pravdajući se da ih tu nitko ne vidi. A ukućani, a slučajni posjetioci?
Prema statistici, od sto nevjernih muževa preko osamdeset je tvrdilo da im je žena prestala biti privlačna zbog zvog zapuštenog izgleda u kući. Žena treba biti dotjerana na isti način i u istoj mjeri u kući i na javnom mjestu. Uvijek diskretno našminkana i s uređenom frizurom, žena će se osjećati dobro, djelovati ugodno i stvarati pozitivnu atmosferu u svom domu. Pored toga, to je jedini način na frizura, šminka i odjeća postanu dio nje i da dotjerana djeluje prirodno.
Postoji odjeća za svaku priliku, pa i za kuću. Ima dosta načina kako se možete odjenuti u kući, ali to sasvim sigurno ne smije biti kućna haljina – “šlafrok”. Kućnu haljinu upotrebljavat ćete samo preko spavaćice, ujutro i navečer, između kupaonice i kreveta. Za rad i ostale prilike naći ćete rješenja koja odgovaraju vašem tipu, godinama i namjeni. Kućna odjeća treba biti praktična i udobna, da se može lako održavati, i razumije se, biti uvijek čista. Za porodične svečanosti ili kada primate goste, možete si dozvoliti malo više slobode i mašte. Predlažemo vam hlače kao najpraktičnije, ako vam dobro pristaju, ili dugačke suknje od nekog običnijeg materijala, koje možete sašiti ili isplesti sami.
Kućna odjeća, bez obzira da li je za večeru ili za rad, treba imati odlike vašeg stila i, da ponovimo, treba biti uredna.

1 komentar:

  1. PONUKAN DA POSTAVIM OVAJ ČLANAK JE U STVARI TO ŠTO SAM OPAZIO KOD VEĆINA POSLOVNI ŽENA DA NAKON SVOG RADNOG DANA ZAISTA IZAŠLE IZ VEŠ MAŠINE
    SAMO BEZ PEGLANJA.
    BIT ĆU NEIZMJERNO STETANAKO OVIM BLOGOM POMOGNEM BAREM JEDNOJ ŽENI,TO ĆE BITI MOJ USPJEH....

    OdgovoriIzbriši